Written by Anne de Jong
Published 19 april 2020

5 tips om duurzaamheid te communiceren naar je reizigers

Reisorganisaties staan vaak voor uitdagingen bij het communiceren van duurzaamheid aan hun klanten. Deze blog geeft je 5 tips om duurzaamheid op de juiste manier te communiceren.

Written by Anne de Jong
Published 03 februari 2020

Best practice case: Bewuste reizigers en reisorganisaties online verbinden

Een online boekingsplatform dat bewuste reizigers en reisorganisaties verbindt om duurzaam toerisme makkelijker te maken én bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Fair Voyage deelt hun verhaal.

Written by Anne de Jong
Published 08 januari 2020

Duurzame voornemens: het verschil maken voor je reizigers

Tevreden reizigers zijn essentieel voor elke reisorganisatie. Deze blog geeft je 5 aandachtspunten van de customer journey waar je in 2020 op kunt inspelen.

Written by Anne de Jong
Published 11 december 2019

Best practice case: Lokale positieve impact creëren door toerisme

Een best practice case: toerisme gebruiken als middel om een beter leven en toekomst voor lokale gemeenschappen te creëren en het milieu te beschermen. Red Rocks Rwanda deelt hun verhaal.

Written by Anne de Jong
Published 12 november 2019

7 indicatoren om duurzame accommodaties te controleren en selecteren als reisorganisatie

Veel reisorganisaties staan voor een uitdaging bij het selecteren van duurzame accommodaties. Deze blog geeft je 7 indicatoren om diegene te controleren en selecteren die zich inzetten voor duurzaam toerisme.

Written by Anne de Jong
Published 04 augustus 2019

De reden waarom ik met Travelife werk en waarom elke touroperator dit ook moet doen

Duurzaamheidscertificering heeft niet de beste reputatie in de toeristische sector. In deze blog leg ik uit waarom ik met Travelife werk en waarom elke touroperator dat ook zou moeten doen.

Written by Anne de Jong
Published 27 juni 2019

De weg naar ethische en duurzame praktijken op Mt. Kilimanjaro

De volledige organisatiestructuur en systeem veranderen om het welzijn en transparantie voor dragers op Mt. Kilimanjaro te verbeteren. Nature Discovery deelt hun verhaal.

Written by Anne de Jong
Published 15 mei 2019

Hoe betrek je lokale gidsen bij duurzaamheid op de bestemming?

Lokale gidsen en chauffeurs zijn essentieel in het duurzaam uitvoeren van tours. In deze blog laat ik je zien hoe je ze kunt betrekken bij duurzaamheid op de bestemming.

Written by Anne de Jong
Published 30 april 2019

11 manieren om je kantoor te verduurzamen

Een duurzaam kantoor heeft een lagere CO2 voetafdruk én vertegenwoordigt een gezonde werkplek. In deze blog geef ik je 11 eenvoudige manieren om je kantoor te verduurzamen.

Written by Anne de Jong
Published 14 april 2019

Hoe ontwikkel je community-based toerisme?

Community-based toerisme is erg populair en bevindt zich in de perfecte positie om positieve impact te creëeren voor lokale communities én om reizigers een unieke ervaring te bieden. Maar hoe ontwikkel je dit?

Written by Anne de Jong
Published 26 maart 2019

Het doel en de impact van CO2 compensatie

Compensatie van CO2 uitstoot wordt vaak aangeboden als de oplossing voor duurzaam reizen. Maar kunnen we duurzaam reizen of een positieve impact maken als we nog steeds CO2 uitstoten? Let's find out!

Written by Anne de Jong
Published 19 maart 2019

9 manieren om wegwerp plastic te vermijden tijdens je reis

Tijdens het reizen komt het grootste deel van ons wegwerp plastic op straat of in de oceaan terecht. In deze blog vind je 9 praktische tips om wegwerp plastic te vermijden.

Written by Anne de Jong
Published 13 maart 2019

Stroomopwaarts werken – vissers, toeristen én dolfijnen samenbrengen

The Living Irrawaddy Dolphin Project beschermt de Irrawaddy dolfijn, ondersteunt lokale vissers én creëert een unieke reiservaring. Lees het volledige verhaal!

Written by Anne de Jong
Published 28 januari 2019

7 ontwikkelingen binnen de duurzamer reizen trend

Iedereen heeft het over de duurzaamheidstrends van 2019. Maar wat houden deze precies in? In deze blog geef ik je 7 ontwikkelingen inclusief richtlijnen hoe je hierop kunt inspelen.

Written by Anne de Jong
Published 21 januari 2019

10 manieren om plastic te verminderen in jouw supply chain

De discussie rondom single-use plastic gebruik is in volle gang en het is overduidelijk dat touroperators hun beleid moeten aanpassen. Maar waar begin je? In deze blog geef ik je de eerste 10 stappen.

Written by Anne de Jong
Published 21 januari 2019

Verantwoordelijk toerisme: een nieuwe manier van zinvol ondernemen

Duurzaamheid had vroeger een hoog geitenwollensokkengehalte maar het saaie imago vervaagt langzaam. Het past meer en meer in de bewuste levensstijl die veel mensen tegenwoordig hebben.