Written by Anne de Jong
Published 10 juli 2019

Dark tourism: is het verantwoord om winst te maken op dood en tragedie?

De lokale toerisme industrie speelt in op de vraag naar dark tourism door toeristen rondleidingen te geven op plekken waar nare of zelfs lugubere dingen zijn gebeurd. Maar kan dit eigenlijk wel?

Written by Anne de Jong
Published 03 juli 2019

Diervriendelijk reizen: zeg nee tegen interactie met wilde dieren!

Leeuwenwelpjes aaien of op de rug van een majestueuze olifant rijden is erg populair onder toeristen, maar hoe zit het met de dieren achter deze foto’s? Heb je ooit nagedacht over de negatieve impact op deze dieren en de druk op dierenwelzijn en natuurbehoud?

Written by Anne de Jong
Published 05 juni 2019

Ontmoet de lokale bevolking in Oeganda

Oeganda is de parel van Afrika, beroemd om zijn prachtige natuur en zeldzame berggorilla's. Maar wist je dat Oeganda cultureel ook veel te bieden heeft?

Written by Anne de Jong
Published 04 maart 2019

“Kan ik nog steeds vliegen?” 5 tips voor een geweldige vakantie met een kleinere voetafdruk.

We kunnen er niet meer omheen dat vliegtuigen een opmerkelijk grote ecologische voetafdruk hebben waardoor vliegen erg slecht is voor het milieu. Dit betekent echter niet dat je moet stoppen met reizen!

Written by Anne de Jong
Published 14 januari 2019

Is community-based toerisme nog steeds afhankelijk van Westers kapitaal?

Community-based toerisme neemt toe. In tegenstelling tot massatoerisme, is deze niche-industrie gebouwd op lokale initiatieven die in handen zijn van de lokale bevolking zelf.

Written by Anne de Jong
Published 07 januari 2019

Vrijwilligerstoerisme: moeten we stoppen onszelf voor de gek te houden?

Het concept combineert alles waar ik voor sta: slow-travel, een land goed leren kennen, interactie met de lokale bevolking en de mogelijkheid om mensen te helpen die het nodig hebben. Er is echter een hele industrie gebouwd rond vrijwilligerswerk waar ik het niet helemaal mee eens ben.