Best practice case: Bewuste reizigers en reisorganisaties online verbinden

We werken momenteel in een reisindustrie waar duurzaamheid een duidelijke trend is. Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij de beweging naar een toekomstbestendige reisindustrie. De groep reizigers die bewust rekening houdt met duurzaamheid tijdens hun boeking is echter vrij klein.

Om de vraag naar duurzaam toerisme te laten groeien moeten we manieren vinden om duurzaamheid makkelijker en toegankelijker te maken. Een oplossing komt van Fair Voyage, een startup boekingsplatform. Ze bouwen een eerlijk en duurzaam boekingsplatform dat alleen geverifieerde verantwoordelijke reisorganisaties promoot en reizigers ondersteunt bij het maken van de juiste keuzes. Deze blog deelt het verhaal van Alex Pastollnigg, oprichter van Fair Voyage.

Bewuste reizigers en reisorganisaties online verbinden

Duurzaam doel

Alex heeft Fair Voyage opgericht met de missie om duurzaam reizen makkelijker te maken voor reizigers en daarbij bewuste reizigers te verbinden met verantwoordelijke reisorganisaties. “Kort gezegd is het onze missie om het voor reizigers makkelijker te maken om te boeken bij geverifieerde duurzame reisorganisaties”.

Geïnspireerd door KPAP, een organisatie die zorgt voor eerlijke behandeling van dragers en gidsen op Mt. Kilimanjaro, breidde ze haar idee uit. Reizigers vinden het lastig te bepalen welke reizen eerlijk en duurzaam zijn en welke niet. Het moet niet alleen makkelijk zijn om een eerlijke klimorganisatie te vinden, het moet makkelijk zijn om voor elke bestemming duurzame organisaties te vinden.

Blog: lees meer over de impact die KPAP had op Kilimanjaro klimorganisatie Nature Discovery.

Geverifieerde partners

Fair Voyage garandeert dat haar partners verantwoordelijke reisorganisaties zijn. Hun aanbod is een van de meest duurzame en ze kunnen dit claimen omdat ze alleen met gecertificeerde reisorganisaties werken. Geverifieerd door certificeringsprogramma’s, zoals Travelife voor reisorganisaties. Alex: “Om duurzaamheid te garanderen hebben we verificatie door derden nodig”.

Hun missie is om een duurzame oplossing te bouwen voor online boekingsplatforms, om duurzame reisorganisaties te promoten en reizigers aan te moedigen eerlijke reizen te boeken zodat ze een positieve impact kunnen maken. Alex: “We promoten echt alleen geverifieerde sociaal én ecologisch verantwoorde reisorganisaties”. Nieuwe partners worden geselecteerd op basis van hun certificering en als ze nog niet gecertificeerd zijn wordt van hen verwacht dat ze dit binnen een strikte tijdlijn doen.

“Wij geloven dat duurzaamheid makkelijker maken de enige manier is om de SDG’s te realiseren en onze planeet te behouden”.

Bewuste reizigers en reisorganisaties online verbinden

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Een van de doelstellingen van Fair Voyage is bij te dragen aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Door van hun partners te verwachten dat ze volgens de GSTC-criteria werken en de SDG’s promoten, promoten ze indirect alle 17 doelen in de hele organisatie. Alex: “We creëren een eerlijk en duurzaam boekingsplatform in de toerisme industrie in overeenstemming met de SDG’s”.

Fair Voyage wil een duurzame oplossing creëren voor eerlijke behandeling en om uitbuiting van lokale werknemers te stoppen. Ze richten zich ook op het brengen van verantwoordelijk toerisme naar minder ontwikkelde regio’s om lokale ontwikkeling te bevorderen. Ze combineren deze missie met het makkelijker maken voor reizigers om de juiste keuze te maken tijdens hun vakantie. “We zorgen ervoor dat ze verantwoord reizen en tegelijkertijd een geweldige ervaring hebben”.

“Meer organisaties zouden geneigd zijn duurzaamheid te implementeren als ze een toename van boekingen zouden zien. Als ze er meer uithalen”.

Bewustzijn creëren

Het verschil dat Fair Voyage wil maken is voornamelijk zorgen dat reizigers boeken bij reisorganisaties die een voorbeeld zijn voor de branche. “We hebben de macht om menselijke uitbuiting en uitputting van ecosystemen in de reisindustrie te stoppen door bewuste beslissingen te nemen over reizen”. Duurzaam toerisme moet toegankelijk zijn voor reizigers en Fair Voyage doet er alles aan om hun bewustzijn te vergroten en het zo makkelijker te maken.

Ze werken in feite twee kanten op omdat ze reizigers ondersteunen duurzamer te reizen, terwijl ze hun partners meer klanten aanbieden. Ze richten zich op het creëren van tegenwicht door de wereldwijde vraag naar duurzame organisaties te brengen. “Meer organisaties zouden geneigd zijn duurzaamheid te implementeren als ze een toename van boekingen zouden zien. Als ze er meer uithalen”.

Bewuste reizigers en reisorganisaties online verbinden

Impact creëren

Als reisindustrie hebben we mogelijkheid om menselijke uitbuiting te stoppen, de natuur te behouden en een positieve impact te maken. Alex: “Het is echter moeilijk te achterhalen wat er op elke bestemming gebeurt, vandaar dat we alleen werken met geverifieerde reisorganisaties die al positieve impact maken”.

Hun grootste impact is waarschijnlijk de promotie voor certificerings-programma’s aan hun partners, gecombineerd met een groeiende groep verantwoordelijke reizigers. Alex: “We onderscheiden ons van andere platforms foor duurzaamheid en maatwerk te combineren. We willen allerlei opties aanbieden, allen geverifieerd, en de reiziger ondersteunen bij het maken van de keuze die het beste bij ze past”.

Eerlijke prijzen

Fair Voyage zorgt voor een eerlijke prijs voor al hun reizen door alleen duurzame partners te accepteren die eerlijke prijzen hanteren. Daarbij rekenen ze een lage commissie per boeking. Alex: “Het is standaard dat duurzame bedrijven wat duurder zijn, omdat hun kosten hoger zijn. Ze behandelen hun werknemers goed en dragen bij aan het welzijn van het milieu. De juiste reiziger is bereid hiervoor te betalen”.

Alex: “Persoonlijk geloof ik dat duurzaamheid niet goedkoop hoeft te zijn. Het hoeft niet te betekenen dat elke reiziger alles kan zien wat hij wil zien. Deze manier van denken is precies wat de exploitatie van de natuur en onverantwoordelijk toerisme veroorzaakt”. Met Fair Voyage verbinden ze bewuste reizigers met verantwoordelijke reisorganisaties om onze natuur en mensen te beschermen door iets goed te doen”.

Wil je meer lezen?

Altijd op de hoogte zijn van de laatste blogs en deze direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Fair Sayari nieuwsbrief.

Subscribe